Bu sitede aklıma gelen, içimden geçen şeyler bulunacaktır.

29 Eylül 2007 Cumartesi

Deniz Baykal Ajan Olabilir mi?

Yılardır birçok sosyal demokrat kafa yorup duruyor, "bu kadar başarısızlığa rağmen nasıl oluyor da Deniz Baykal hala CHP'nin başında durabiliyor." Cevaplaması çok güç onlarca şey söylendi şimdiye kadar ama benim bulduğum cevap şu: olsa olsa Türkiyenin ileriye gitmesini engelleyen gizli güçler onu başımıza musallat etmiş olabilirler.
Demokrasiyi kullanarak demokrasiyi ortadan kaldıracak gibi gözüken takiye yapan siyasilerin karşısına güçlü bir şekilde çıkacak bir parti çıkmadığı sürece yaşadığımız tehlike sürüp gidecek. Peki bu tehlikeyi önleme ihtimali olan alternatif güç kim, asker mi, olmamalı, bir başka siyasi parti mi, işte bu. O parti hangisi DYP, ANAP, MHP, DTP, CHP.... Alternatif partiler bunlarken 100 kişiye sorulduğunda kaçı CHP nin adını verir normal şartlarda çok büyük bir çoğunluk en azından %70 i CHP demeli yani bu da iktidar olamasa da güçlü bir muhalafet ve sonraki seçimlerde iktidar anlamına gelebilir.
Uzun lafın kısası olması gerekenle olmayan şey arasındaki fark Deniz Baykal gibi bir köstebek sayesinde başarısızlığa mahkum edilmiş sosyal demokrat kesimin çaresizliği. Her toplum hakettiği yönetimler tarafından yönetildiğine göre bizim hakettiğimizde gizli ajan bir Baykal gibi gözüküyor.

0 yorum:

Yazacağım roman sponsor bekliyor (waiting for a sponsor to write novel)

yazacağım romana sponsor arıyorum (searching for a sponsor to write novel)
Free Counters
Free Counter