Bu sitede aklıma gelen, içimden geçen şeyler bulunacaktır.

15 Eylül 2007 Cumartesi

Karışık

Ne zaman... tam ... kendimi iyi hisset....
Yaşamak... uğraşmakla geçen yaşam...
Kafam karışıkken yazmayı sevmiyorum.
O sıralarda tarihin önemli anlarından birinin içinde olduğumu hissetmiştim. Bana düşen görev olduğu gibi kaydetmekti. Kimse farkında değildi ama hiçbir şey eskisi gibi olamazdı artık. Kelebek etkisi devreye girmişti, durdurulamaz ve geri döndürelemez süreç harekete geçmişti.
Kalbur üstü hayatlar yaşayan sıradan insanlar anlamışlardı: bu bir problemin başlangıcıydı. ilk kim anlamıştı, sadece para kazanmak için yaşayan binlerce, hatta milyonlarca insan, bir anda karar değiştirmişti. Sadece para kazanmak için harcadıkları hayatlarını değiştirmek zannettiklerinden daha kolay olmuştu.
İnsanlık tarihinin engellenemez gibi gözüken gelişme çizgisinin yönü çok kısa bir sürede değişmişti. Avcı - toplayıcı - biriktirici- şehir kurucu- mülkiyet edinici - sahip olduklarını koruyucu - savaşçı - istilacı - üretici - tüketici - kaşif - meraklı - devrimci - milliyetçi - reformcu - farkına varıcı - cumhuriyetçi - sömürgeci - emperyalist - kapitalist - insan sonunda içinde bulunduğu kaçınılmaz yolu değiştirmenin yolunu bulmuştu. Bütün yaşam tarzının sadece tüketmeye yönelik olduğunu anlamalarını sağlayan şey yaşadıkları bir doğa olayı olmuştu.

0 yorum:

Yazacağım roman sponsor bekliyor (waiting for a sponsor to write novel)

yazacağım romana sponsor arıyorum (searching for a sponsor to write novel)
Free Counters
Free Counter